" /> 14. Konvencija hrvatskih izvoznika - Invest Croatia
lipanj 5, 2019

14. Konvencija hrvatskih izvoznika

Pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH, u Zagrebu je danas održana 14. konvencija hrvatskih izvoznika, u organizaciji Udruženja hrvatski izvoznici. Na konvenciji su sudjelovali predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta – državni tajnici Nataša Mikuš Žigman i Zdenko Lucić.

Nakon službenog otvorenja tijekom kojega su uvodne govore održali predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago i premjer Plenković, održana je i panel rasprava Uloga izvoza u modernoj gospodarskoj politici, na kojoj je sudjelovao državni tajnik Lucić. Uz njega, na panelu su govorili i Branko Grčić, predsjednik saborskog Odbora za turizam, Sandra Švaljek, zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke, Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista, Marinko Došen, predsjednik Uprave AD PLASTIK d.d., Domagoj Matasić, pred. Uprave E.G.O. ELEKTRO-KOMPONENTE, Hrvoje Kolarić, pred. Uprave BELUPO d.d. i čl. Uprave PODRAVKA d.d. i Darinko Bago, predsjednik Hrvatskih izvoznika.

U sklopu programa održana je i 12. dodjela nagrada „Zlatni ključ“, kao priznanje izvrsnosti najuspješnijim hrvatskim izvoznicima u 2018. godini, u 19 kategorija. Najbolji veliki izvoznik je tvrtka AD Plastik, a nagradu predsjedniku Uprave Marinku Došenu dodijelio je premijer. Državna tajnica Mikuš-Žigman dodijelila je nagradu za najboljeg izvoznika u Bosnu i Hercegovinu, koju je dobila tvrtka Podravka d.d., a državni tajnik Lucić za najboljeg izvoznika u Sloveniju, koju je dobila tvrtka LTH metalni lijev d.o.o.