" /> Ministar Horvat i državni tajnik Lucić na konferenciji InvestEU - Invest Croatia
studeni 11, 2019

Ministar Horvat i državni tajnik Lucić na konferenciji InvestEU

Ministar gospodarstva, poduzetnitšva i obrta Darko Horvat sudjelovao je na konferenciji “InvestEU: Poticaji investicijama i očekivanja od hrvatskog predsjedanja EU“, održanoj u organizaciji Europske investicijske banke, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Hrvatske gospodarske komore i Hanza Medije. Ministar Horvat održao je uvodni govor prilikom kojega je istaknuo aktivnosti i planove ministarstva u segmentu dodatnog jačanja poslovne i investicijske konkurentnosti Republike Hrvatske. Uvodno su se okupljenima obratili i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar regionalnog razvija i fondova EU, Marko Pavić, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Ognian Zlatev, voditelj zagrebačkog ureda Europske investicijske banke, Anton Kovačev te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Konferencija je održana s ciljem stvaranja poticajnog okružja i platforme za razmjenu znanja, iskustava i ideja te pružanja odgovora na pitanja o novom europskom investicijskom putu. Nakon službenih obraćanja direktor Europske investicijske banke za Jadransku regiju, Miguel Morgado, dao je uvod u prvu panel-raspravu “InvestEU: Smjernice i mogućnosti, na kojoj je sudjelovao državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zdenko Lucić.

Govornici na panelu bili su i Ivan Barbarić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i EU, Matteo Rivellini, voditelj Odsjeka javnog sektora za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan Europske investicijske banke, Tamara Perko, predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovi i razvitak i Vjekoslav Majetić iz Dok-Inga.

Druga panel diskusija održana je na temu “Prilike i očekivanja od hrvatskog predsjedanja 2020.”, a svoja iskustva i viđenja na tu temu sa okupljenima su podijelili Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banka Hrvatska, Kristjan Staničić, predsjednik Hrvatske turističke zajednice, Andreja Metelko Zgombić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i Anna Fusari, voditeljica Odsjeka za banke i korporacije Jadranske regije Europske investicijske banke.