" /> Agencija za investicije i konkurentnost i Poljska agencija za informiranje i inozemna ulaganja potpisale su sporazum o razumijevanju - Invest Croatia
svibanj 14, 2013

Agencija za investicije i konkurentnost i Poljska agencija za informiranje i inozemna ulaganja potpisale su sporazum o razumijevanju

U sklopu službenog posjeta predsjednika Republike Poljske g. Bronislawa Komorowskog Republici Hrvatskoj, agencije za investicije dviju zemalja potpisale su sporazum o razumijevanju.
Sporazum o razumijevanju Poljske agencije za informiranje i inozemna ulaganja i Agencije za investicije i konkurentnost potpisan je u nazočnosti dvaju predsjednika na otvaranju Hrvatsko – poljskog gospodarskog foruma održanog u Hrvatskoj gospodarskoj komori 14. svibnja 2013.
Cilj potpisanog Sporazuma je jačanje gospodarske suradnje u smislu promicanja investicija između dviju zemalja te organizacija zajedničkih aktivnosti na međunarodnom tržištu i razmjena iskustva na području privlačenja ulaganja.

Izuzetno mi je drago da smo potpisali Sporazum o razumijevanju s Poljskom agencijom za inozemna ulaganja jer je upravo Poljska jedan od lidera kada je riječ o privlačenju direktnih stranih investicija. Veličina njihovog unutarnjeg tržišta predstavlja njihovu veliku prednost, međutim Hrvatska iako je površinom mala zemlja itekako ima što za ponuditi investitorima. Naše dvije zemlje iako na prvi pogled vrlo različite imaju i mnogo sličnosti i upravo je to ključ naše daljnje suradnje. Hrvatska i Poljska dvije su zemlje potpuno proeuropski orijentirane i smatram da možemo puno naučiti jedni od drugih“, izjavio je g. Damir Novinić ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost.

 Na Hrvatsko–poljskom gospodarskom forumu sudjelovali su predstavnici poljskih gospodarskih i financijskih institucija, poduzetnici iz područja prometa, informatike, građevinarstva i prehrambene industrije te hrvatski gospodarstvenici. Glavna tema Foruma bila je  jačanje gospodarske suradnje i mogućnosti poslovanja Hrvatske i Poljske u svjetlu ulaska Hrvatske u EU.