" /> AIK na FDI EXPO 2017. sajmu u Londonu predstavio prednosti i mogućnosti ulaganja Hrvatsku - Invest Croatia
studeni 20, 2017

AIK na FDI EXPO 2017. sajmu u Londonu predstavio prednosti i mogućnosti ulaganja Hrvatsku

U Londonu je u periodu od 16.-17.11.2017. održan već tradicionalni FDI EXPO sajam, a na kojem se Republika Hrvatska po prvi puta predstavila kao poželjna investicijska destinacija.
Sajam je to koji povezuje tvrtke na britanskom tržištu koje traže nove lokacije za ulaganje, a okuplja veliki broj regija, zemalja i gradova koji nude niz pogodnosti i poticaja za preseljavanje potencijalnim britanskim investitorima.

Imajući u vidu Brexit te činjenicu da će mnoge kompanije koje trenutno posluju na području Velike Britanije željeti ostati u EU zoni, Agencija je predstavila sve komparativne prednosti koje RH nudi potencijalnim britanskim investitorima u namjeri da svoje proizvodne pogone presele upravo u našu zemlju.
S tim ciljem AIK je na spomenutom sajmu održao dvije prezentacije u kojima je ravnatelj AIK-a Zdenko Lucić predstavio mogućnosti za ulaganje, zakonodavni okvir, poticaje koje investitori mogu ostvariti u Republici Hrvatskoj, ali i sektore u kojima postoji najviše potencijala za suradnju.
Prezentaciji je nazočio i novoimenovani veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske Igor Pokaz, koji je zajedno s ravnateljem AIK-a održano je nekoliko sastanaka s potencijalnim investitorima.

Uz Agenciju za investicije i konkurentnost na sajmu su sudjelovali i direktor Regionalne razvojne agencije Sisačko – moslavačke županije SIMORA Mario Čelan te direktor Razvojne agencije Kutine Tomislav Kojundžić, s ciljem predstavljanja mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku i prednosti koje Hrvatska i Sisačko moslavačka županija nude investitorima.