" /> Državni tajnik Lucić na dodjeli Ita Cro business reward 2019 - Invest Croatia
studeni 27, 2019

Državni tajnik Lucić na dodjeli Ita Cro business reward 2019

Državni tajnik Zdenko Lucić sudjelovao je na obilježavanju 5. godišnjice poslovanja Talijansko-hrvatske gospodarske komore u Republici Hrvatskoj, u sklopu koje su dodijeljena priznanja Ita Cro business reward 2019, inicijative koja promovira, štiti i jača sliku talijanskog poduzetništva u Hrvatskoj. Nagradom se odaje priznanje članovima Komore, koji su se izdvojili svojim poslovanjem te postigli značajne rezultate u protekloj godini, a priznanja za 2019. dobile su kompanije Infobip, Fata Spa i Florian Inc.

Državni tajnik, Zdenko Lucić se u obraćanju prisutnima osvrnuo na bilateralne odnose Italije i Hrvatske, naglasivši kako Italija predstavlja jednog od najvažnijih trgovinskih partnera RH, ali i jednog od najvećih investitora u našu zemlju.

„Investitori iz Italije bili su među prvim investitorima u našu zemlju, a i danas su pri vrhu zemalja koje najviše ulažu u Hrvatsku. U ukupnom iznosu direktnih stranih ulaganja, Italija se nalazi na vrlo visokom 4. mjestu, sa nešto više od 3,2 milijardi eura ukupnih ulaganja u posljednjih 25 godina“, istaknuo je državni tajnik Lucić te zahvalio talijanskim poduzetnicima na svakom projektu i investiciji, na povjerenju i doprinosu za nacionalnog gospodarstvo Republike Hrvatske.

Uz članove Talijansko hrvatske gospodarske komore te vodstvo – predsjednika Francesca Ruffolija i generalnu tajnicu Andreu Perkov, na događanju su sudjelovali i potpredsjednik Sabora, Furio Radin, zamjenik pročelnika za gospodarstvo Grada Zagreba, Filip Ćurko, savjetnik veleposlanika Italije u RH, Daniele Borrelli, predsjednik HGK ŽK Rijeka Vidoje Vujić, generalna tajnica Hrvatske zajednice županija, Melita Pavlek, predstavnici bilateralnih gospodarskih komora u Hrvatskoj, talijanski i hrvatski poduzetnici.

Događanje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te uz potporu Grada Zagreba i Veleposlanstva Republike Italije u RH.