" /> Državni tajnik Lucić na konferenciji InvestCro - Invest Croatia
prosinac 4, 2019

Državni tajnik Lucić na konferenciji InvestCro

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Zdenko Lucić, sudjelovao je na konferenciji na temu investicija, InvestCro: Kako do ulagača. Državni tajnik Lucić naglasio je prilikom pozdravnog obraćanja kako je Hrvatska danas bolja poslovna i investicijska destinacija nego prije deset godina te da Vlada RH provodi niz reformi, mjera i aktivnosti s ciljem jačanja poslovne klime.

“Hrvatska bilježi stabilan rast BDP-a, investicije rastu, a odgovornom politikom povratili smo investicijski rejting. Strukturne fondove koji su nam na raspolaganju koristimo dobro. Razina ugovorenosti alokacije u ovom programskom razdoblju je malo iznad prosjeka EU.  Nova financijska perspektiva, odnosno nova sredstva će uskoro biti na raspolaganju, a i Vlada nastavlja s nizom mjera u nadolazećoj godini.”, istaknuo je Lucić te istaknuo kako sve reforme koje provodi Vlada Rh, provodi se kako bi Hrvatska bila još bolje i atraktivnije mjesto za život i poslovanje.

U nastavku danas održana je prezentacija o investicijskoj klimi u Republici Hrvatskojt te dvije panel diskusije, na temu realiziranih investicija u 2019. i percpeciji Hrvatske izvan granice.

Konferencija InvestCro održana je u organizaciji aciji Večernjeg lista, Poslovnog dnevnika i 24sata te u suradnji sa Udrugom stranih ulagača u Hrvatskoj te ostalim partnerima projekta.