" /> Državni tajnik Lucić na otvorenju međunarodnog sajma investicija REXPO - Invest Croatia
studeni 26, 2019

Državni tajnik Lucić na otvorenju međunarodnog sajma investicija REXPO

Državni tajnik Zdenko Lucić sudjelovao je na otvorenju 8. međunarodnog sajam investicijskih projekata – Rexpo tijekom kojega je istaknuo aktualne i nadolazeće aktivnosti Vlade RH usmjerene prema stvaranju još konkurentijeg okvira za poslovanje i investicije u Republici Hrvatskoj. Sajam se ove godine održava 26. i 27. studenog, a otvorio ga je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković.

Prvoga dana sajma, između ostaloga je predstavljeno istraživanje tvrtke KPMG „Property landing barometar 2019“, u kojem su istaknuti trendovi ulaganja u tržište nekretnina, a rezultati su pokazali da su u Hrvatskoj najviše zastupljene investicije u turističkoj infrastrukturi, a isto se očekuje i u 2020. godini. Drugi dan REXPO-a bio je posvećen hrvatskom turizmu i investicijama u turizmu.

Rekonstrukcija ACI marine Rovinj dobitnik je ovogodišnje nagrade „REXPO 2019 Best New Investment Award“.

Sajam Rexpo je i ove godine okupio brojne inozemne i domaće ulagače, stručnjake i gospodarstvenike te više od 500 posjetitelja.

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr