" /> Državni tajnik Lucić na predstavljanju projekta unapređenja poduzetničke zone u Ozlju - Invest Croatia
prosinac 2, 2019

Državni tajnik Lucić na predstavljanju projekta unapređenja poduzetničke zone u Ozlju

Kao izaslanik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, državni tajnik Zdenko Lucić sudjelovao je u Ozlju na press konferenciji održanoj povodom predstavljanja projekta unapređenja infrastrukture poduzetničke zone Lug u Ozlju.  Projekt je javnosti predstavila gradonačlenica Ozlja, Gordana Lipšinić koja je istaknula kako će se ovim ulaganjem, preko pružnog priojelaza, povezati postojeće dvije zone grada čime će se stvoriti uvjeti za otvaranje novih pogona te bržu i lakšu prometnu povezanost zone na državnu cestu D-228. Projekt ukupne vrijednosti oko 6 milijuna kuna provodi se u sklopu poziva resornog ministarstva pod nazivom “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona”, a sufinancira ga Europska unija iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”. Uz državnog tajnika Lucića, na predstavljanju projekta sudjelovala je i pomoćnica ministra iz Uprave za poduzetništvo i obrt, Ana Mandac.

Tom je prilikom državni tajnik Lucić podsjetio prisutne na mjere i aktivnosti koje provodi Vlada RH i resorno ministarstvo s ciljem stvaranje konkurentnijeg poslovnog i investicijskog okruženja te izrazio riječi podrške lokalnoj zajednici na realizaciji projekta.

“Drago mi je da što je vodstvo Grada Ozlja bilo aktivno te iskoristilo ovu mogućnost financiranja iz fondova EU te će vaš grad s početkom 2021. biti spreman za prihvat novih proizvodnih pogona, proizvođača i kompanija.Vrijedan je to i potreban projekt ovome gradu jer će unaprijediti postojeće poslovne zone, odnosno povezati ih i time stvoriti dodatne mogućnosti za dolazak investitora i kreiranje radnih mjesta koja su, siguran sam, vrlo neophodni i ovdje u ovom kraju.”, istaknuo je Lucić.

Nakon službenog predstavlja projekta, državni tajnik je uz pratnju gradonačlenice i ostalih predstavnika lokalne samouprave obišao poslovnu zonu te tvrtku Ilsad koja proizvodi PVC i aluminijsku stolariju.

 

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr