" /> Državni tajnik Lucić na Zagreb Infrastructure Summitu - Invest Croatia
svibanj 21, 2019

Državni tajnik Lucić na Zagreb Infrastructure Summitu

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zdenko Lucić sudjelovao je na prvom Zagreb Infrastructure Summitu, konferenciji posvećenoj ulaganjima u infrastrukturu koja se održala u Westinu.

„Svi znamo da bez novih ulaganja, bez širenja poslovanja, bez ulaganja u ljude, nema ni gospodarskog rasta ni razvoja. Zato je to sve nama poticaj za nastavak aktivnosti unaprjeđenja poslovne klime“, rekao je Zdenko Lucić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

U sklopu događanja na kojem je sudjelovalo preko 200 ljudi iz privatnog i javnog sektora, održane su panel rasprave na temu aktualnih i strateških projekata na polju infrastrukture, najvećim izazovima struke te dolasku kineskih ulagača te povlačenju sredstava iz EU. Na summitu je, osim domaćih stručnjaka, sudjelovala i kineska investitorica Jiang Yu, koja najavljuje nekoliko investicijskih projekata u Hrvatskoj. Također su ekskluzivno prezentirani projekti „Kružni tok Remetinec“, „Nova žičara Sljeme“, „Zagreb na Savi“ te „Pelješki most“.

Osim strateškog projekta Pelješki most, razgovaralo se i o izgradnji i modernizaciji željezničke infrastrukture u koju će do 2030. godine biti uloženo 3,4 milijarde eura. Izgradnja nizinske pruge, istaknuli su stručnjaci, važna je kako bi i luka Rijeka dosegla svoj puni potencijal, kao i druge luke koje su bitne za putnički i teretni promet.