" /> Državni tajnik Lucić o važnosti istraživanja i razvoja na događanju Frontrunner 4.0. - Invest Croatia
siječanj 31, 2019

Državni tajnik Lucić o važnosti istraživanja i razvoja na događanju Frontrunner 4.0.

Državni tajnik Zdenko Lucić sudjelovao je danas na Siemensovoj gala večeri Frontrunner 4.0., posvećenoj razmišljanjima o tome kakva nas budućnost očekuje i kakvu će ulogu u njoj imati tehnologija, kao izaslanik predsjednika Vlade RH.

„Istraživanja i razvoj, odnosno R&D je područje kojemu Vlada Republike Hrvatske posvećuje veliki značaj i pažnju, a prije pola godine donesen je i Zakon o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte koji je usmjeren upravo na snažniji razvoj gospodarskih subjekata kojima su tehnologije budućnosti u fokusu poslovanja“, istaknuo je tom prilikom državni tajnik Lucić te zahvalio Siemensu na svim investicijama i projektima kojima kroz razvoj tehnologije, prijenos znanja i obuku stručnjaka doprinose cjelokupnom gospodarstvu naše zemlje.

Što donosi umjetna inteligencija, a što računalna lingvistika te hoće li nas doista preuzeti roboti, samo je dio tema o kojima su na događanju govorili predsjednica uprave Siemens Hrvatska Medeja Lončar, te znanstvenici i istraživači dr. Jens Uwe Meyer, dr. Ulli Waltinger te prof. dr. sc. Bojan Jerbić sa Zavoda za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava Fakulteta strojarstva i brodogradnje i mnogi drugi.