" /> Državni tajnik Lucić predstavio investicijske mogućnosti Hrvatske na konferenciji ACAP u Clevelandu - Invest Croatia
rujan 23, 2019

Državni tajnik Lucić predstavio investicijske mogućnosti Hrvatske na konferenciji ACAP u Clevelandu

Državni tajnik Zdenko Lucić sudjelovao je na 4. godišnjoj konferenciji Udruženja hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) koja se održala od 19. do 22. rujna u Clevelandu. Na čelu hrvatske delegacije bila je predsjednika RH, Kolinda Grabar Kitarović, a Zdenko Lucić predvodio je gospodarsko izaslanstvo sastavljeno od predstavnike hrvatskih kompanija.

Na svečanosti otvorenja konferencije Lucić je istaknuo kako je Hrvatska danas konkurenta poslovna destinacija, s više od 156 tisuća stranih tvrtki koje posluju u našoj zemlji, a među kojima su i kompanije iz SAD-a.

„Iako su najveći strani ulagači u Hrvatsku i dalje kompanije iz Europe, sve je veći interes investitora iz udaljenih zemalja koji prepoznaju Hrvatsku kao poslovnu i investicijsku destinaciju. Ovom prilikom želim zahvaliti svim američkim kompanijama koje su se odlučile poslovati u našoj zemlji, a istovremeno pozvati druge investitore da otkriju poslovne mogućnosti koje Hrvatska nudi“, istaknuo je Lucić.

Na konferencije ACAP sudjelovalo je više od 500 ljudi, među kojima i predstavnici 20 kompanija iz Hrvatske koji su u organiazciji Hrvatske gospodarske komore imali  imali B2B razgovore s predstavnicima američkih kompanija. Cilj izaslanstva je bolje povezivanje hrvatskih poduzetnika s američkim malim i srednjim poduzetnicima te s hrvatskom poslovnom dijasporom u SAD-u. Naglasak je stavljen na suradnju u zdravstvenom turizmu, farmaceutici, medicinskoj opremi i rješenjima za pametne gradove. Gospodarsko izaslanstvo predvodio je državni tajnik Lucić koji je predstavnicima američkih kompanija predstavio mogućnosti i prednosti ulaganja u Hrvatsku, uz naglasak na dostupne poticaje i primjere uspješnih kompanija iz SAD-a koje posluju u Hrvatskoj.

ACAP je neprofitna organizacija koja povezuje profesionalce, poslovne ljude, znanstvenike, studente i zajednicu, s ciljem povezivanja i jačanja hrvatsko-američke suradnje. ACAP ima 750 članova u cijelom svijetu, a od 2018. godine i ured u Zagrebu.