" /> Državni tajnik Lucić primio delegaciju iz kineske Federacije za industriju i trgovinu - Invest Croatia
svibanj 30, 2019

Državni tajnik Lucić primio delegaciju iz kineske Federacije za industriju i trgovinu

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zdenko Lucić primio je danas delegaciju iz NR Kine, odnosno All-China Federation of Industry and Commerce (ACFIC), koju je predvodio potpredsjednik ACFIC-a, Xie Jingrong. Državni tajnik Lucić predstavio je na sastanku prednosti i mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku, s naglaskom na dosadašnje i aktualne investicije u RH iz Kine. Na sastanku se također razgovaralo o investicijskom, odnosno poslovnom okruženju u Hrvatskoj te o mogućnostima suradnje između poduzetnika iz Hrvatske i Kine.

Veleposlanstvo NR Kine također je izvijestilo o pozivu poduzetnicima iz RH da sudjeluju na trećem kampus za mlade – Bridge of Future China-CEEC, koji će se održati u kineskoj provinciji Zhejiang od 4. do 11. srpnja 2019. godine.

ACFIC je osnovana 1953. godine i danas je najveća gospodarska komora u Kini, s ukupno 4,5 milijuna članova, predstavnika privatnih kompanija. Cilj organizacije je povezivanje kineskih poduzetnika s poduzetnicima iz cijeloga svijeta te jačanje međunarodne suradnje na području industrije i trgovine.