kolovoz 21, 2019

Državni tajnik Lucić primio veleposlanika Indije u RH

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zdenko Lucić sastao se sa veleposlanikom Indije u RH, Arindamom Bagchijem. Sastanku su prisustvovali i veleposlanikovi suradnici, drugi tajnik Harish Kumar Narula te voditelj marketinga Mario Stančin. Na sastanku se razgovaralo o načinima jačanja gospodarske suradnje između Hrvatske i Indije, a Lucić je tom prilikom predstavio investicijski potencijal i mogućnosti ulaganja u Republici Hrvatskoj, kao i primjere uspješnih investicija indijskih poduzeća. Razgovaralo se i o prijedlozima za institucionalnim povezivanjem i suradnjom na području inovativnih ulaganja te razmjenom iskustava.

Veleposlanik Bagchi informirao je državnog tajnika o petom poslovnom forumu ”India-Europe 29 Business Forum”, koji se 20. i 21. studenog 2019. održava u New Delhiju, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Indije i Konfederacije industrije Indije (CII – Confederation of Indian Industry), s ciljem povezivanja i pokretanja suradnje između indijskih i europskih tvrtki. Ovogodišnji forum naglasak stavlja na 5 sektora: umjetnu inteligenciju,  IT i ITeS (Information Technology Enabled Services), farmaceutiku, obnovljive izvore energije te pametne gradove. Tjedan uoči sajma u New Delhiju će se održati B2B i B2C ”India International Trade Fair (IITF)” koji, kako je naglasio veleposlanik, predstavlja dobru priliku za poslovnu interakciju i povezivanje poduzetnika.

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr