" /> Državni tajnik Lucić sudjelovao na Investicijskom forumu u Londonu - Invest Croatia
lipanj 12, 2019

Državni tajnik Lucić sudjelovao na Investicijskom forumu u Londonu

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Zdenko Lucić sudjelovao je u Londonu na 3. Investicijskom forumu pod nazivom “Ulaganja u inovacije u centralnoj Europi”, koji se održao 12. lipnja 2019. godine. Na Forumu je državni tajnik Lucić bio jedan od govornika na panelu Ulaganja u infrastrukturne projekte u središnjoj Europi. Tom je prilikom Lucić istaknuo prednosti Hrvatske kao investicijske destinacije – kvalitetu i profesionalnost ljudskog kadra, izdašne poticaje, lokaciju i poslovnu klimu te naglasio kako Hrvatska ima i odlično razvijenu prometnu infrastrukturu, posebice kada govorimo o cestama, morskim i zračnim lukama, a koja je za investitore jedan od odlučujućih faktora pri donošenju odluke o investiranja u određenu zemlju.

Uz državnog tajnika Lucića, na panelu su govorili i Guntis Rubins – direktor predstavništva u Londonu Investicijske i razvojne agencije Latvije, Michal Wrona – financijski direktor poljskog transportnog huba Solidarity, Kristi Tiivas – bivši direktor Estonske investicijske agencije i Jakub Lichnovsky – partner odvjetničkog ureda PRK Partners u Pragu, dok je moderirao Jacopo Dettoni – zamjenik urednika fDi Magazina, časopisa Financial Timesa.

U delegaciji iz Hrvatske, na Forumu je sudjelovao i Mislav Malenica, osnivač i vlasnik ICT kompanije Vingd koja se bavi razvojem rješenja koje se odnose na umjetnu inteligenciju, naglaskom na emocionalnu inteligenciju. Malenica je iskustva poslovanja svoje kompanije iznio u sklopu panela pod nazivom “Mogućnosti suradnje s tvrtkama iz središnje Europe – software, umjetna inteligencija, digitalna tehnologija”.

Investicijski forum u Londonu održan je u organizaciji veleposlanstava jedanaest država središnje Europe, među kojima je i Veleposlanstvo Hrvatske u Velikoj Britaniji, s ciljem predstavljanja investicijskih mogućnosti i dostupnih poticaja za strane investitore te jačanja suradnje između inovativnih kompanija u tim zemljama.