" /> Državni tajnik Lucić sudjelovao na panelu posvećenom ulaganjima u organizaciji AmCham - Invest Croatia
ožujak 12, 2019

Državni tajnik Lucić sudjelovao na panelu posvećenom ulaganjima u organizaciji AmCham

Državni tajnik Lucić sudjelovao je na panelu posvećenom direktnim stranim ulaganjima – Komparativne prednosti Hrvatske za privlačenje izravnih stranih ulaganja u usporedbi s državama SIE, koji je organizirala Američka gospodarska komora u Hrvatskoj.

„U okviru Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta nastavljamo s aktivnostima promocije Hrvatske kao poslovne i investicijske destinacije, a u fokusu će nam svakako biti privlačenje investicija iz sektora ICT-a, automobilske industrije te proizvodnje opreme i strojeva jer tu vidimo najviše prilika“, izjavio je državni tajnik Zdenko Lucić naglasivši kako je s ciljem dodatnog poboljšavanja poslovnog okruženja u RH, Vlada na posljednjoj sjednici imenovala Radnu skupinu koja će raditi na stvaranju još boljih uvjeta za poslovanje u Hrvatskoj.

Uz državnog tajnika Lucića, na panelu su govorili i Nj.E. W. Robert Kohorst, veleposlanik, Veleposlanstvo SAD-a, John Gašparac, predsjednik Uprave, PwC Hrvatska, Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, Coca-Cola HBC Hrvatska i Bojan Poljičak, direktor komopanije Adcubum.

Kao uvod u panel, izlaganje je  održao Tomislav Čorak, konzultant The Boston Consulting Groupe koji je prisutnima naveo ključne elemente koje investitori gledaju kod ulaganja, a uključuju pozitivno poslovno okruženje, dostupnost radne snage, dobar i stabilan zakonodavni okvir i kvalitetnu infrastrukturu.

Na događanju je sudjelovalo više od 90 predstavnika poslovne zajednice, tijela javne vlasti i medija.