" /> Državni tajnik Lucić sudjelovao na Prvoj poslovnoj konferenciji jugoistočne Europe - Invest Croatia
studeni 5, 2019

Državni tajnik Lucić sudjelovao na Prvoj poslovnoj konferenciji jugoistočne Europe

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zdenko Lucić sudjelovao je danas u prostorijama Euroherca na Prvoj poslovnoj konferenciji jugoistočne Europe, održanoj u organizaciji South East Europe Business Development Networka (SEEBDN), Hrvatske udruge poslodavaca i Euroherc osiguranja. Konferencija se dotakla tema ekonomska rasta i razvoja zemlja u okruženju te ključnih faktora nužnih za razvoj stabilnosti i prosperiteta svake zemlje.

“Kada govorimo o gospodarskom rastu i razvoju, suradnja privatnog i javnog sektora je neizostavna i vrlo važna karika u tom procesu, odnosno uz državu koja treba stvoriti poticajno poslovno okruženje, ključna je upravo inicijativa privatnog sektora. Podsjetit ću da je Vlada RH s ciljem poticanja privatnih investicija, rasterećenja gospodarstva, povećanja konkurentnosti i poticanja rasta, poduzela i poduzima niz mjera, ali isto tako želim zahvaliti i predstavnicima poslodavaca, odnosno privatnom sektoru na njihovim aktivnostima i inicijativama. Drago mi je da danas pričamo o onome gdje smo jaki, ali i o segmentima na kojima svi zajedno u Hrvatskoj moramo dodatno poraditi, za bolje sutra, za snažniji napredak. Nastavljamo sa svim aktivnostima usmjerenima prema stvaranju konkurentnijeg poslovnog okruženja te boljih uvjeta rada i života za sve nas, a nastavljamo i suradnju s privatnim sektorom kojem i dalje stojimo na raspolaganju i koji nam predstavlja važnog partnera”, istaknuo je državni tajnik Lucić prilikom uvodnog obraćanja.

Uz državnig tajnika, okupljenima su se uvodno obratili i glavni direktor HUP-a, Davor Majetić, predsjednik SEEBDN, Fritz Kaltenegger, predsjednica Nadzornog odbora Euroherca i članica Uprave SEEBDN-a, Mladenka Grgić, član Uprave SEEBDN i CEO Grimex Consult, Ivan Gros. U nastavku konferencije održana su tri panela na sljedeće teme: Uspjeha i skustva austrijskog modela poslovnog razvoja, Brendovi i korporativna izvrsnost jugoistočne Europe i Makroekonomska perspektiva jugoistočne Europe te mogućnosti financiranja i subvencioniranja privatnog sektora.