" /> Državni tajnik Lucić susreo se s članovima Udruge talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj - Invest Croatia
veljača 27, 2019

Državni tajnik Lucić susreo se s članovima Udruge talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj

Državni tajnik Lucić sudjelovao je danas na prvom B2B događanju Udruge talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj ove godine.

Prilikom obraćanja, državni tajnik Lucić je istaknuo da je Italija oduvijek kvalitetan i pouzdan poslovni partner Hrvatske te da se po ukupnom iznosu inozemnih izravnih ulaganja, kojih je u posljednjih 25 godina iz Italije bilo nešto više od 3,6 milijardi eura, Italija nalazi na vrlo visokom 3. mjestu. To pokazuje da je Hrvatska među talijanskim poduzetnicima i ulagačima doista prepoznata kao konkurentno komercijalno odredište, a što potvrđuje i istraživanje UTPUH-a koje je pokazalo da bi 89% ispitanika ponovo odabralo Hrvatsku kao investicijsku destinaciju.

Veleposlanik Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj, g. Cianfarani napomenuo je da su Italija i Hrvatska odlični trgovinski partneri, te da je Republika Hrvatska u 2018. najviše robe izvezla u Italiju, a da je prema uvozu robe Italija bila na drugom mjestu.

Generalna tajnica UTPUH-a, gđa. Perkov ustvrdila je su ovakva događanja prilika da se istakne snažna sinergija između dviju zemalja.

Udruga talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj – UTPUH osnovana je 2014. godine u Zagrebu, u uskoj suradnji s Veleposlanstvom Republike Italije u Hrvatskoj i Uredom Agencije ICE u Zagrebu. Njezini  ciljevi su razvijanje i unaprjeđivanje odnosa između talijanskih i hrvatskih poduzetnika te promicanje i razvoj suradnje između Italije i Hrvatske na gospodarskom, trgovinskom i kulturnom području.