rujan 24, 2018

HRVATSKE INVESTICIJSKE MOGUĆNOSTI PREDSTAVLJENE FRANCUSKIM PODUZETNICIMA

Agencija za investicije i konkurentnost te pet gradova Hrvatske – Rijeka, Zadar, Split, Osijek i Slavonski Brod – predstavili su 21. rujna 2018. investicijsku klimu u Republici Hrvatskoj i izdvojene gradske projekte francuskim poduzetnicima.

Hrvatsko izaslanstvo došlo je u Pariz na poziv Gerarda Wolfa, predsjednika Radne skupine MEDEF International, organizacije koja predstavlja francusku udrugu poslodavaca i njenih 700 tisuća firmi u svijetu. Susret hrvatske delegacije s francuskim poduzetnicima zajednički su organizirali Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Parizu i MEDEF International. Predstavljanju su prisustvovali predstavnici francuskog Ministarstva europskih i vanjskih poslova kao i Ministarstva ekološke tranzicije i solidarnosti, a iz privatnog sektora tridesetak francuskih firmi kao što su Alstom, Bouygues, Suez, Decathlon, Eiffage, Saur i dr.

Nakon prezentacija, hrvatska delegacija je održala niz pojedinačnih sastanaka s predstavnicima francuskih poduzeća, a u poslijepodnevnim satima održan je sastanak i s predstavnicima Organizacije za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD).

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr