Dugogodišnja tradicija i značajan industrijski potencijal

zaposlenih u Osječko-baranjskoj županiji

gospodarskih subjekata

SENSE ESCO d.o.o.

SENSE ESCO d.o.o. je tvrtka specijalizirana za provođenje projekata energetske učinkovitosti s glavnim ciljem identifikacije uspješnih tvrtki i ponude rješenja „ključ u ruke“ za optimizaciju i efikasnije korištenje energetskih resursa. Investicija izgradnje plinifikacijsko kogeneracijskog postrojenja na biomasu Belišće I snage 1,2 MW, koje se nalazi u Gospodarskoj zoni Sjever,  vrijedna je 6,2 milijuna eura.

HF Belišće

HF Belišće, organizacijski dio HF TireTech, je član Harburg-Freudenberger Grupe. Proizvodi hidraulične preše i komponente za sve poslovne jedinice unutar HF Grupe, a opremljen je naprednom proizvodnom tehnologijom i ispunjava visoke standarde kvalitete.

Meggle

Meggle Hrvatska je treća najveća mljekara u Hrvatskoj s prepoznatljivom tradicijom proizvodnje visokovrijednih proizvoda od najkvalitetnijeg slavonskog mlijeka. Zapošljava 208 zaposlenika i prerađuje cca 130.000 litara mlijeka na dan.

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr