" /> Investicijski potencijal Hrvatske predstavljen tvrtkama iz Koreje - Invest Croatia
prosinac 2, 2017

Investicijski potencijal Hrvatske predstavljen tvrtkama iz Koreje

Predstavnik Agencije za investicije i konkurentnost, Bojan Batinić sudjelovao je na Korejsko-hrvatskom poslovnom forumu koji se na temu „Novi turistički trendovi i prilike“ održao 1. prosinca u Zagrebu. Forum je organiziran s ciljem jačanja poslovne suradnje između Hrvatske i Koreje, a predstavnik Agencije tom je prilikom predstavio okupljenima investicijski potencijal Republike Hrvatske, s naglaskom na investicije u turizmu, odnosno turističke projekte.

Na forumu je sudjelovalo oko 150 predstavnika hrvatskih i korejskih tvrtki i institucija, među kojima veleposlanik Koreje u RH, H.E.Park Won-Sup, predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba, Zoran Horvat, potpredsjednik Hrvatskog Sabora, Željko Reiner, savjetnik predsjednice RH, Luka Đurić, pomoćnik ministra turizma, Robert Pende, direktorica turističke zajednice Grada Zagreba, Martina Bienefield. U drugom dijelu skupa održano je više od 50 poslovnih sastanaka između hrvatskih i korejskih turističkih kompanija.

Organizatori Foruma su Hrvatsko-korejski poslovni klub, Veleposlanstvo Republike Koreje u Hrvatskoj, Korejska agencija za investicije (KOTRA) i Korejska turistička organizacija.