" /> Konferencija "JPP - kanadsko iskustvo", Zagreb, Hotel Westin 31.1.2012.g. - Invest Croatia
siječanj 31, 2011

Konferencija “JPP – kanadsko iskustvo”, Zagreb, Hotel Westin 31.1.2012.g.

Agencija za javno – privatno partnerstvo  i Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj zajednički organiziraju  Konferenciju “Javno-privatno partnerstvo – kanadsko iskustvo”. Konferencija će se održati u Zagrebu, Hotel Westin 31. siječnja 2012.g.

Javno-privatno partnerstvo u Kanadi smatra se jednim od najrazvijenijih i najuglednijih u svijetu sa iskustvima u provedbi više od 150 projekata u 11 sektora, a obuhvaća različite infrastrukturne projekte – mostove, putove, vatrogasne stanice, zatvorske objekte i sl.  Nekoliko kanadskih provincija (Britanska Kolumbija, Alberta, Ontario i Quebec) prednjači u korištenju modela JPP za nabavu socijalne i transportne infrastrukture i njihova su iskustva pokazala da je za njihov uspjeh ključnu ulogu imala stručnost i sposobnost unutar odjela i agencija nadležnih za JPP. Osim na razini provincija, značajno iskustvo imaju i veliki gradovi (Toronto, Montreal, Vancouver, Calgary, Edmonton i Ottawa) i to na području transporta, opskrbe vodom i gospodarenjem otpadnim vodama i javnim zgradama (zgrade uprave, sudova i sl.). Ovakva iskustva na razini provincija i velikih gradova mogu biti korisna svim tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, koja imaju ograničene kapacitete za uspješnu provedbu projekata JPP-a, uz istovremeno značajan potencijal za razvoj primjenom JPP-a obzirom na sredstva kojima raspolažu.

Konferencija je zamišljena kao forum na kojem će biti prezentirana prije svega kanadska, ali i hrvatska iskustva na području JPP-a, te iskustva u široj regiji.

Konferencija će se održati na engleskom jeziku, a biti će osigurano simultano prevođenje. Za sudjelovanje na konferenciji ne plaća se kotizacija.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo vas da nam dostavite popunjenu prijavnicu najkasnije do 25. siječnja 2012.g. Zbog ograničenog broja mjesta organizatori će prijavljenima dostaviti potvrdu za sudjelovanje.

Program
Životopisi govornika

Prezentacije:

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – invest@mingo.hr