" /> Konferencija "JPP - model za uspjeh u sektorima zdravstva i odvodnje", Zagreb - Invest Croatia
siječanj 27, 2014

Konferencija “JPP – model za uspjeh u sektorima zdravstva i odvodnje”, Zagreb

U suradnji sa  Veleposlanstvom Kanade u Republici Hrvatskoj i Centrom za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, Agencija za javno-privatno partnerstvo organizirala je Konferenciju “Javno – privatno partnerstvo – model za uspjeh u sektorima javnog zdravstva i odvodnje”. Konferencija je održana u Zagrebu, hotel Doubletree by Hilton u ponedjeljak, 27. siječnja 2014. g.

Kanada je vodeća u svijetu u primjeni modela JPP-a, a Hrvatska je vodeća u regiji. Tržište JPP-a u Kanadi smatra se kao najstabilnije i podjednako značajno u obujmu i vrijednosti transakcija sa do sada ugovorenih 206 projekata. Povećanoj primjeni modela pridonijelo je između ostalog osnivanje agencija na državnoj i regionalnoj razini (Alberta, Britanska Kolumbija, New Brunswick, Ontario i Quebec), a u posljednje vrijeme interes za provedbu projekata zamjetan je i na lokalnoj razini. Projekti se provode u sektorima opskrbe vodom, odvodnje, javnog prijevoza, željezničke, cestovne, zračne i pomorske infrastrukture, energetike, kulture, javnog zdravstva, širokopojasnog interneta itd.

Na konferenciji su stručnjaci iz Kanade predstavili posebnosti njihovog modela te bitne čimbenike koji utječu na privlačenje privatnog sektora u izgradnji i razvoju javne infrastrukture. Tijekom panela u zadnjem dijelu konferencije raspravljena su pitanja u vezi strateškog pristupa investicijama iz pozicije javnog sektora, odlučujućim faktorima za pristup privatnog sektora novim tržištima, hrvatskim iskustvima u provedbi projekata na primjeru Grada Koprivnice, te kanadskim iskustvima u provedbi projekata u sektorima javnog zdravstva, opskrbe vodom i odvodnje.

Program Konferencije

Životopisi

Prezentacija g. Mark Romoff – 1) P3 The Canadian Experience 2) Canadian P3 Projects

Prezentacija g. Graham McLeod – Current Trends in Canadian PPP and Infrastructure Projects

Prezentacija g. Pascal Cirasse  – SNC Lavalin

Prezentacija g. Damir Juričić – JPP u Republici Hrvatskoj

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – invest@mingo.hr