" /> Meeting G2 - Poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske - Invest Croatia
studeni 8, 2017

Meeting G2 – Poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske

Treće izdanje konferencije MEETING G2 usmjereno je na poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske, a ove godine, konferencija se održala od 6. do 8. studenoga ove godine u Zagrebu, u Kongresnom centru FORUM Zagreb pod nazivom MEETING G2.3 – HRVATSKA, PUNA POSLOVNIH POTENCIJALA!

Riječ je o nastavku poslovnih konferencija MEETING G2.1 i MEETING G2.2, održanih pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar – Kitarović, koja je ove godine ujedno i svečano otvorila konferenciju te još jednom naglasila važnost povezivanja iseljene i domovinske Hrvatske s naglaskom upravo na privlačenje investicija.

I ove je godine cilj konferencije bio privući gospodarstvenike, poslovne ljude hrvatskoga podrijetla i međunarodne tvrtke s hrvatskim kapitalom, te poduzetnike i pokretače projekata iz Hrvatske; predstaviti različite mogućnosti i načine ulaganja u Hrvatsku te fondove EU; umrežiti Hrvate iz inozemstva s državnim agencijama i privatnim projektima u Hrvatskoj; predstaviti pravni okvir ulaganja u Hrvatskoj, te mogućnosti korištenja fondova EU.

Agencija za investicije i konkurentnost i ove je godine podržala konferenciju, između ostalog i sudjelovanjem g. Daria Kobešćaka na panelu pod nazivom: Kako privući investitore iz hrvatske dijaspore i zastupati njihove interese. Kobešćak je naglasio da Agencija u sklopu svojih redovnih aktivnosti kontinuirano radi na privlačenju novih investicija u Republiku Hrvatsku, pa tako i na privlačenju investicija hrvatskog iseljeništva. S tim ciljem, Agencija je ostvarila vrlo dobru suradnju sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, a s kojima aktivno radi upravo na osnaživanju i povezivanju domovinske i iseljene Hrvatske s posebnim naglaskom na privlačenju novih ulaganja.