" /> Ministar Horvat i državni tajnik Lucić na konferenciji o brendiranju Brand&Buzz - Invest Croatia
studeni 19, 2019

Ministar Horvat i državni tajnik Lucić na konferenciji o brendiranju Brand&Buzz

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat i državni tajnik Zdenko Lucić sudjelovali su danas na konferenciji posvećenoj važnosti brendiranja u poslovanju, Brand&Buzz.

Ministar Horvat istaknuo je tijekom pozdravnog obraćanja kako za uspješno poslovanje, osim kvalitete potrebna i snažna poruke koju proizvod ili usluga upućuje potrošačima te pozvao gospodarstvenike da budu inovativni i hrabri u svom početku i kasnijem poslovanju. Također je naglasio kako Vlada RH poduzima niz koraka i mjera s ciljem unapređenja interakcije s građanima te putem promotivnog videa predstavio projekt START koje je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta iniciralo i pokrenulo kako bi omogućilo brže, jednostavnije i jeftinije otvaranje tvrtke. Usluga je dostupna od ovoga mjeseca putem portala start.gov.hr.

Državni tajnik Zdenko Lucić sudjelovao je kao govornik na panelu „Made in Croatia: Brendiranje i poduzetništvo“, koji je moderirao Božo Skoko, profesor na Fakulteta političkih znanosti i član uprave Milenium promocija. Uz Zdenka Lucića, na panelu su o breniranju u poduzetništvu raspravljali i Nenad Gorjanović iz Hrvatske turističke zajednice te Maša Ivanov iz agencije Bruketa, Žinić i Gray. Lucić je istaknuo kako je Hrvatska i dalje u svijetu ponajprije prepoznata kao turistička, a ne i poslovna destinacija, no da istovremeno imao niz uspješnih svjetskih kompanija koje su za svoje poslovanje odabrale upravo Hrvatsku.

Hrvatska ima niz prednosti za investitore iz cijeloga svijeta i kada dođemo u konkurenciju zemalja iz okruženja, najčešće pobjeđujemo. Posljednji primjer je austrijska kompanija FACC koja je ove godine odabrala Hrvatsku za izgradnju tvornice koja će proizvoditi unutarnje dijelova za avione poput Boeinga. Našu je zemlju investitor odabrao u konkurenciji više zemalja poput Slovenije, Poljske i Slovačke. Dakle, snage i prednoti imamo, izazov je samo postati vidljiviji na investicijskoj karti svijeta, za što su potrebna značajna financijska sredstva na čijem se osiguravanju aktivno radi u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta“, zaključio je Lucić.

U nastavku dana održana su još tri panela: „Uspješni primjeri iz prakse“, Odnosi s medijima“ i „Kako započeti priču o uspjehu“.

Prva konferencija Brand&Buzz održana je u Hotelu Hilton Garden Inn, u organizaciji marketinške agencije Logobox i portala Zagreb.info te pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.