" /> MINISTARSTVO GOSPODARSTVA PREDSTAVILO JE INVESTICIJSKE I INOVACIJSKE POTENCIJALE REPUBLIKE HRVATSKE KINESKIM INVESTITORIMA - Invest Croatia
lipanj 11, 2019

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA PREDSTAVILO JE INVESTICIJSKE I INOVACIJSKE POTENCIJALE REPUBLIKE HRVATSKE KINESKIM INVESTITORIMA

11. lipnja 2019. g. u Zagrebu je u prepunoj dvorani Hotela International održan China High-Tech Fair u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Shenzhen Convention & Exhibition Center Management Company Ltd., a uz potporu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Forum su otvorili g. Chen Biao, zamjenik gradonačelnika Shenzhen i državni tajnik Mario Antonić, a potom su prisutnim prezentirane mogućnosti suradnje unutar Belt & Road inicijative od g. Tomislava Radoša, potpredsjednika HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša te investicijske mogućnosti koje pruža Republika Hrvatska od državnog tajnika Zdenka Lucića. G. Lucić se u svojoj prezentaciji posebno osvrnuo na već postojeće pozitivne primjere kineskih investicija kao što su nedavno najavljena investicija društva FACC AG u vlasništvu AVIC Cabin Systems (Aviation Industry Corporation of China), nova tvornica društva Ziegler (dio njemačke Ziegler grupe), čiji je vlasnik China International Marine Containers Group (CIMC), te investicija kineske Camel Group u Rimac Automobili.

U nastavku foruma posebno su predstavile hrvatske firme Dok-ing i Altpro te kineske firme Zhuhai Ziyan UAV Co. i Guangdong Flying Enterprise Internet Technology Co., a forum je završen s B2B sastancima.