lipanj 24, 2015

Na međunarodnom sajmu Korea Overseas Investment Fair & Conference (KOIF) 2015, AIK predstavio mogućnosti za investiranje u Republiku Hrvatsku

Agencija za investicije i konkurentnost na međunarodnom sajmu investicija Korea Overseas Investment Fair & Conference (KOIF) 2015., održanom od 17. – 18. lipnja 2015. u Seulu, predstavljala je Republiku Hrvatsku kao investicijsku destinaciju korejskim kompanijama zainteresiranim za investiranje u istočnu Europu.

KOIF je međunarodni investicijski sajam organiziran od strane Ministarstva trgovine, industrije i energetike Republike Koreje (MOTIE) i Korea Trade and Investment Promotion Agency (KOTRA) te okuplja predstavnike investicijskih agencija i drugih institucija/organizacija nadležnih za promociju investicija.
Na sajmu je ove godine prisustvovalo 56 izlagača iz isto toliko zemalja, a isti je posjetilo više od 700 posjetitelja iz 500-tinjak korejskih kompanija.

Agencija za investicije i konkurentnost uz održanu prezentaciju o mogućnostima investiranja u Republiku Hrvatsku, u kojoj je poseban naglasak stavljen na mogućnosti investiranja u automobilsku industriju, proizvodnju opreme i strojeva, proizvodnju elektroničkih proizvoda te ICT, održala je i sastanke s potencijalnim korejskim investitorima zainteresiranim za širenje proizvodnje u ovaj dio Europe. Između ostalih, održani su sastanci s predstavnicima jedne od vodećih korejskih kompanija u proizvodnji aluminijskih felgi Hands Corporation, a koja je zainteresirana za pokretanje proizvodnje u Europi.

Sudjelovanje na KOIF-u nastavak je već započete suradnje između Republike Koreje i Republike Hrvatske i nedavno održanog Hrvatskog investicijskog foruma u Seulu s daljnjim ciljem  poticanja korejskih investitora za investiranje u Republiku Hrvatsku.

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr