travanj 19, 2018

Nastavak Lider invest turneje – uspješno održan Investicijski forum Istre, Primorja i Gorske Hrvatske

Drugim ovogodišnjim investicijskim forumom, nakon onoga u Bjelovaru, promovira se Lider invest – projekt kojim Lider treću godinu zaredom prepoznaje, bira i nagrađuje najbolje proizvodne investicije u kategorijama velikih, srednjih i malih ulaganja kao i one koje su posebno doprinijele izvozu, zapošljavanju, održivom razvoju te zaštiti okoliša.

Investicijski forum otvorio je glavni urednik Lidera i član stručnog odbora Lider investa Miodrag Šajatović, skrenuvši pozornost na glavnu temu današnjeg Lidera o hrvatskim tvrtkama koje na računima imaju 60 milijardi neinvestiranih kuna.
Okupljene su pozdravili i Vidoje Vujić, predsjednik Županijske komore Rijeka, gradonačelnik Vojko Obersnel te Petar Mamula, zamjenik župana Primorsko-goranske županije.

Projekt Lider invest i pojedinosti natječaja na koji se od 15. ožujka mogu nominirati investicije predstavio je Mladen Vedriš, profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu i član stručnog odbora Lider investa, dok je o strukturi BDP-a s naglaskom značaj investicija Istre, Primorja i Gorske Hrvatske govorio Željko Hanzl, viši stručni savjetnik iz Odjela za makroekonomske analize HGK.

Zdenko Lucić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost predstavio je trenutnu poslovnu i investicijsku klimu te govorio o razlozima i prednostima zbog kojih se investitori odlučuju upravo za Hrvatsku.

Forum je završio s okruglim stolom na temu stvaranja pozitivnog investicijskog okružja u Istri, Primorju i Gorskoj Hrvatskoj, na kojem su mišljenja razmijenili Aljoša Pavelin, predsjednik Uprave Brodogradilišta Viktor Lenac, Vesna Bartolović Stančić, voditeljica Područnog ureda za Primorje i Gorski kotar u HBOR-u, Ernest Cukrov, direktor Riječke razvojne agencije Porin i Vedran Kružić, Smart Cities Expert iz Hrvatskog Telekoma.

 

 

 

 

FOTO: www.lider.media

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr