" /> Održan 5. međunarodni Invest forum Primorsko goranske županije - Invest Croatia
listopad 21, 2016

Održan 5. međunarodni Invest forum Primorsko goranske županije

U opatijskom hotelu “Royal” održan je 5. međunarodni Invest forum Primorsko goranske županije, najveći regionalni skup koji okuplja gospodarstvenike, ulagače, domaće i međunarodne financijske institucije, investicijske fondove, diplomatska predstavništva, lokalnu i regionalnu vlast.

Ovaj jesenski susret s investitorima organizirali su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, u suorganizaciji sa Gradom Opatijom, Agencijom za investicije i konkurentnost te HGK-Županijskom komorom Rijeka.

Uoči Invest foruma, župan Zlatko Komadina prokomentirao je važnost ovog događaja i investicijsku klimu u Hrvatskoj.

Na petom po redu Invest forumu u Opatiji investitorima su u četiri tematske cjeline predstavljene mogućnosti ulaganja u projekte u Primorsko-goranskoj županiji. Forum su otvorili gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i župan Zlatko Komadina.

Program je započeo panel raspravom o prednostima i trendovima ulaganja u Hrvatsku i Primorsko-goransku županiju, iskustvima ulagača te prijedlozima kako poboljšati poslovnu i investicijsku klimu. U raspravi su, uz župana i riječkog gradonačelnika, sudjelovali i prof.dr.sc. Mladen Vedriš s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost, Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, Mladen Fogec, predsjednik Udruženja stranih ulagača i prof.dr.sc. Vidoje Vujić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka.

Osim panel rasprava, održane su prezentacije investicijskih potencijala Primorsko-goranske županije. Tako se primjerice Grad Rijeka predstavio projektima Urbane aglomeracije Rijeka i Europske prijestolnice kulture 2020. u funkciji razvoja regije, ali i drugih zanimljivih projekata, dok je sam Invest forum završio predstavljanjem primjera dosadašnje dobre prakse.

Više informacija o predstavljenim projektima možete pronaći na: http://www.pgz.hr/arhiva_novosti?year=2016&yearActive=yes&month=10&newsid=3922