ožujak 7, 2014

Održan drugi po redu regionalni poslovni susret Biznisplus u Zagrebu

Od 6.– 8. ožujka 2014. U Zagrebu je održan drugi po redu regionalni poslovni susret Biznis plus u organizaciji vodećih poslovnih medija iz šest zemalja regije: Finance iz Slovenije, Oslobođenje iz BiH, Vijesti iz Crne Gore, Kapital iz Makedonije, Novi magazin iz Srbije te Business.hr iz Hrvatske.

Na panelu održanom nakon samog otvaranja, a pod nazivom » AJMO KONKRETNO « – što Hrvatska nudi stranim investitorima, gdje ih treba te mogućnosti suradnje sa domaćim tvrtkama, sudjelovala je i gđa Melida Ivković, Izvršna koordinatorica Službe za planiranje i pripremu investicijskih projekata u Agenciji za investicije i konkurentnost.

Gđa Ivković je sve istaknula nekoliko ključnih razloga zbog kojih se investitori odlučuju za Hrvatsku te je naglasila da su aktualne vladine mjere za poticanje investicija unaprijedile uvjete poslovanja u RH u protekle dvije godine. Također, najavila je novi investicijski ciklus tvrtki koje su već prisutne na hrvatskom tržištu te je istaknula kako se osim tradicionalnih zemalja koje su do sada investirale u Hrvatsku interes javio i u nekim drugim zemljama koje do sada možda nisu tradicionalno birale Hrvatsku.
Trenutno pratimo 95 projekata vrijednih oko 7 milijardi eura koji bi trebali otvoriti 12500 novih radnih mjesta“, izjavila je Ivković te dodala kako još 36 projekata vrijednih oko milijardu eura traži strateškog partnera.

Uz gđu Ivković na panelu su prisustvovali g. Nikica Gabrić predsjednik Nacionalnog foruma, zatim g. Zlatko Canjuga, suosnivač i direktor tvrtke Hamburger recycling ENS te Ljupčo Zikov, glavni urednik makedonskog poslovnog magazina Kapital.

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr