siječanj 16, 2013

Održana 87. sjednica nacionalnog vijeća za konkurentnost s temom investicijske klime

Nacionalno vijeće za konkurentnost održalo je 15. siječnja 2013. godine tematsku sjednicu na kojoj su održane dvije prezentacije kao podloga za raspravu o temi. Gospođa Sanja Madžarević Šujster, viša ekonomistica ureda Svjetske banke u Hrvatskoj govorila je na temu “Što učiniti da se poboljša investicijska klima u Hrvatskoj?”, dok je dr. sc. Marko Lacković, glavni tajnik Nacionalnog vijeća za konkurentnost govorio o temi: “Poboljšanje ranga Hrvatske na rang listi Doing Business do 2016.”.

Nakon prezentacija uslijedila je rasprava o mogućnostima uklanjanja prezentiranih barijera i problema te kako podignuti Republiku Hrvatsku sa sadašnjeg 85. mjesta (od 185 zemalja) na rang ljestvici Doing businessa. Sjednici su nazočili i upoznali članove NVK sa dosad učinjenom po pitanju podizanja konkurentnosti i omogućavanju investicija, Darko Lorencin, pomoćnik ministra gospodarstva za investicije, Damir Novinić, ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost te Slađana Miočić, zamjenica ravnatelja.

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr