" /> Održano prvo zasjedanje Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžan - Invest Croatia
studeni 28, 2017

Održano prvo zasjedanje Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžan

Prvo zasjedanje Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžan održano je 28. studenog 2017. godine u gradu Bakuu. Zajedničkim povjerenstvom predsjedali su dr.sc. Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, s hrvatske strane, te Fazil Mammadov, ministar poreza, s azerbajdžanske strane.

Hrvatsko izaslanstvo sastojalo se od predstavnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva zdravstva, Ministarstva obrane, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Središnjeg državnog ureda za sport, Agencije za investicije i konkurentnost i Hrvatske gospodarske komore.

Prilikom zasjedanja Zajedničkog povjerenstva, dvije strane su razmijenile informacije o gospodarskom razvitku obje zemlje, kao i bilateralnoj trgovini i gospodarskim odnosima, a posebno su obrađena područja industrije, energetike, zdravstva, mladih i sporta, kulture, turizma, prometa, komunikacijskih i informacijskih tehnologija te poljoprivrede. Također, obje strane upoznale su sudionike s investicijskim mogućnostima, kao i s turističkom ponudom u Republici Hrvatskoj i Republici Azerbajdžan. Ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost g. Lucić održao je i kratku prezentaciju o mogućnostima ulaganja u Republiku Hrvatsku.

Obje strane su zaključile kako se odnosi između obje zemlje razvijaju povoljno, ali da postoji prostor za intenzivniji razvoj gospodarske suradnje.
Po završetku zasjedanja potpredsjednica Vlade i ministrica dr.sc. Martina Dalić i ministar Fazil Mammadov potpisali su Protokol zasjedanja Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžan.

 

 

 

 

MINGPO