ožujak 22, 2018

Otvoren ovogodišnji natječaj Lider invest koji je započeo s Investicijskim forumom sjeverozapadne Hrvatske u Bjelovaru

U Bjelovaru je 22. ožujka 2018. održan Investicijski forum sjeverozapadne Hrvatske, manifestacija na kojoj su predstavnici tamošnjih poduzetnika, lokalne samouprave i državnih institucija razgovarali o stvaranju poticajnoga investicijskog okružja i pokretanju novih proizvodnih investicija.
Spomenutim se forumom ujedno promovira Lider invest – projekt, kojim Lider treću godinu za redom prepoznaje, bira i nagrađuje najbolje proizvodne investicije u kategorijama velikih, srednjih i malih ulaganja kao i one koje su posebno doprinijele izvozu, zapošljavanju, održivom razvoju te zaštiti okoliša.

Investicijski forum sjeverozapadne Hrvatske otvorio je glavni urednik Lidera i član stručnog odbora Lider investa Miodrag Šajatović.

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i rekao kako se njegova administracija posebno trudi biti prijatelj poduzetništva i da je svaka investicija za njih jednako vrijedna, a jedan od dokaza je i činjenica da je gradonačelnik Hrebak početkom ove godine krenuo s provođenjem modela tax free grada po kojem su investitori oslobođeni od komunalnih doprinosa i komunalne naknade i po kojem pravo građenja i kupoprodaju zemljišta mogu realizirati za jednu kunu po kvadratu.
Ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Zdenko Lucić održao je prezentaciju o trenutnom poslovnom okruženju te o mogućnostima za investiranje u Republiku Hrvatsku s naglaskom na pozitivne primjere investicija.
Investicijski forum završio je okruglim stolom na temu stvaranja pozitivnog investicijskog okružja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na kojem su mišljenja sučelili Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, Ivana Piščević Jurković, direktorica Tehnološkog parka Bjelovar, Dario Biškup, direktor Coffeeina i Ružica Sabljo, direktorica Interijera Sabljo.

 

 

 

 

 

 

www.lider.media

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr