" /> Pokrenuta suradnja Splitskog Sveučilišta i jednog od najvećih američkih sveučilišta Penn State University - Invest Croatia
listopad 17, 2016

Pokrenuta suradnja Splitskog Sveučilišta i jednog od najvećih američkih sveučilišta Penn State University

Na dvodnevnoj radnoj konferenciji pod nazivom “University of Split – Penn State Collaboration Development Workshop” koja se 17. i 18. listopada 2016. održala u Splitu, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost g. Damir Novinić održao je prezentaciju predstavnicima američkog sveučilišta Penn State University. Poseban naglasak stavljen je na aktivnosti Hrvatskih klastera konkurentnosti koji bi mogli poslužiti kao platforma za suradnju sa spomenutim američkim sveučilištem.

Ove je godine Penn State University, inače jedno od najvećih američkih sveučilišta s gotovo 100 000 studenata i proračunom oko $ 5 milijardi na prijedlog prof. Primorca uključilo i Sveučilište u Splitu kao jedno od 3 europska sveučilišta koji će se pridružiti njihovom programu Global Network, a koji otvara goleme mogućnosti za hrvatski visokoškolski i znanstveni sustav.

Glavne teme tj. područja suradnje na koje će se tijekom ova dva dana staviti najveći fokus: zajednički studijski programi, razmjena/mobilnost nastavnika i studenata, uključivanje u suradnju državnih institucija Pennsylvanie i Republike Hrvatske, zajedničko apliciranje na američke NIH i ostale projekte, europske Horizon 2020 projekte, prava na “Intelectual property” zajedničkih projekata i sl.