" /> Pomoćnica ravnatelja Lapić predstavila Hrvatima izvan domovine prednosti ulaganja u RH - Invest Croatia
studeni 11, 2018

Pomoćnica ravnatelja Lapić predstavila Hrvatima izvan domovine prednosti ulaganja u RH

Pomoćnica ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost, Božica Lapić sudjelovala je na 2. sjednici Savjeta za Hrvate izvan RH koja se u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održala 10 i 11. studenog u Šibeniku.

Tom je prilikom pomoćnica Lapić predstavila razloge zašto ulagati u RH, odnosno prednosti i mogućnosti koje Hrvatska nudi Hrvatima izvan domovine. U sklopu prezentacije, poseban naglasak je stavljen na uspješne priče o ulaganju Hrvata koji su se odlučili vratiti i investirati u Hrvatsku, među kojima su svakako obitelj Lukšić (Jadranski luksuzni hoteli), Matt Darko Sertić (Applied Ceramics, Sisak) i Darko Pervan (Bjelin, Ogulin) i drugi.

Predsjednik Savjeta Ivan Grbešić istaknuo je kako je došlo do preokreta u odnosima s iseljeništvom, da su ostvareni pozitivni pomaci te zaključio: „U državama u kojima živimo, naučili smo raspravljati argumentirano i uvažavati tuđa mišljenja koja nekada ne dijelimo, ali to je jedini način stvaranja zajedništva i boljitka, zbog čega smo svi danas ovdje“.