" /> Pomoćnica ravnatelja za konkurentnost postala članom Sekretarijata europske „Mreže za bolje propise“ - Invest Croatia
rujan 1, 2016

Pomoćnica ravnatelja za konkurentnost postala članom Sekretarijata europske „Mreže za bolje propise“

Pomoćnica ravnatelja za konkurentnost AIK-a Andrea August izabrana je u upravljačko tijelo europske „Mreže za bolje propise“, tako da uz članove iz Njemačke, Švedske, Norveške i Velike Britanije, Hrvatska odnedavno ima svog predstavnika u Sekretarijatu ove mreže.

Nakon skupa „Mreže za bolje propise“ koji se održao 20. svibnja 2016. u Zagrebu u organizaciji Agencije za investicije i konkurentnost, Andrea August je jednoglasno primljena u Sekretarijat „Mreže za bolje propise“, a koju čine predstavnici država članica EU i drugih europskih zemalja koje provode politike boljih propisa.

Svrha rada ove mreže jest razmjena iskustava i praksi u vezi implementacije boljih propisa i pronalaženja adekvatnih rješenja za smanjivanje administrativnih opterećenja gospodarstava svih država koje su neposredno uključene u oblikovanje politika i zakonodavstva EU.

Osim značajne uloge u predlaganju reformskih mjera i povećanju konkurentnosti poslovnog okruženja u Hrvatskoj te implementaciji projekta Standard Cost Model, ovim imenovanjem je prepoznato zalaganje Agencije za investicije i konkurentnost na ovom području od strane europskih članova „Mreže za bolje propise“.