" /> Predstavljanje mogućnosti investiranja u Hrvatsku na gospodarskom forumu Hrvatskog gospodarskog saveza u Frankfurtu - Invest Croatia
studeni 23, 2017

Predstavljanje mogućnosti investiranja u Hrvatsku na gospodarskom forumu Hrvatskog gospodarskog saveza u Frankfurtu

Na prijedlog hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj, predstavnici Agencije za investicije i konkurentnost, 22. studenog 2017. godine održali su prezentaciju s ciljem približavanja investicijskih mogućnosti, potencijala i prednosti ulaganja u Republiku Hrvatsku u prostorijama razvojne agencije FrankfurtRheinMain GmbH.

Godišnji prijem Hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj (ove godine je to bio jubilarni deseti) kao osnovni cilj ističe povezivanje njegovih sudionika, razvijanje mreže poslovnih kontakata te poboljšanje ugleda hrvatskih poduzetnika koji djeluju u Njemačkoj i Hrvatskoj, isticanjem njihovih kvaliteta i komparativnih prednosti, kao i predstavljanje Hrvatske kao poželjne investicijske destinacije za strane ulagače. Sudjelovali su i renomirani gospodarski subjekti iz Njemačke, kao i predstavnici iz diplomacije i politike.
Tradicionalna dodjela nagrade „Most“ (zlatna medalja) kojom odaju priznanje uspješnim hrvatskim ili njemačkim poduzetnicima koji poslovno djeluju na njemačko-hrvatskom gospodarskom području, održala se i ovaj put te je pripala tvrtki UHP Software GmbH, s kojom su predstavnici AIK-a kasnije održali i radni sastanak.

Po završetku prezentiranja g. Maria Prlića o mogućnostima ulaganja, zakonodavnog okvira kao i poticaja koji investitori mogu ostvariti u Republici Hrvatskoj, zajedno s drugim predstavnikom AIK-a održani su radni sastanci s potencijalnim investitorima i predstavnicima iz diplomacije.