srpanj 5, 2018

Predstavnici Agencije za investicije i konkurentnost na Lider Investu u Vinkovcima

Predstavnici Agencije za investicije i konkurentnost – Davor Pitting i Bojan Batinić sudjelovali su na četvrtom ovogodišnjem Lider Investu, održanom u Vinkovcima.
Tom je prilikom, izvršni koordinator Službe za realizaciju i podršku investicijskim projektima, Davor Pitting predstavio investicijske mogućnosti i potencijale ulaganja u Hrvatsku, s naglaskom na područje Slavonije i Baranje i postojeće investicijske projekte s tog područja za koje se traže investitor ili partner. Tijekom prezentacije istaknute su mogućnosti poticaja koje su na raspolaganju investitorima, od oslobođenja ili umanjenja poreza na dobit do deset godina do 18 tisuća eura poticaja po svakom novozaposlenom.
Na događaju je zaključeno kako Slavonija ima veliki potencijal u turizmu, posebice kulturnom te poljoprivrednoj i drvenoj industriji te da je za bolju investicijsku klimu potrebna jođ snažnija suradnja institucija i poduzetnika.
Događaj Lider Invest održava se treću godinu zaredom u organizaciji poslovnog tjednika Lider, a usmjeren je na nagrađivanje najboljih proizvodnih investicija u tekućoj godini.

Fotografije: Lider media

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr