veljača 21, 2013

Ravnatelj Agencije predstavio aktivnosti i dosadašnje rezultate Agencije za investicije i konkurentnost na švicarskom poslovnom okupljanju

U organizaciji švicarsko hrvatske gospodarske udruge, dana 20. veljače 2013. održana je prezentacija uloge i ciljeva Agencije za investicije i konkurentnost. Pred 20-ak vodećih gospodarstvenika švicarskih tvrtki koje djeluju na području Republike Hrvatske g. Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost predstavio je detaljnije ulogu Agencije u podršci i privlačenju investitora, ali i unaprjeđenju investicijskog okruženja.

Počasni gost događaja bio je veleposlanik Švicarske konfederacije u Republici Hrvatskoj g. Denis Knobel.

Izuzetna mi je čast što sam imao priliku čuti prezentaciju o aktivnostima Agencije za investicije i konkurentnost i upoznao se s novim inicijativama vezanim uz poboljšanje investicijskog okruženja u Republici Hrvatskoj kao i aktivnosti privlačenja novih investicija. Pozdravljam ovaj novi pristup i novu energiju koje nam je Agencija za investicije i konkurentnost danas predstavila,“ izjavio je veleposlanik Švicarske konfederacije u Republici Hrvatskoj g. Denis Knobel.

Ostali uzvanici na samom događaju bili su: g. Ivica Jakić, predsjednik SCBA, Alpiq Energija Hrvatska, g. Darko Cesar, Basler Osiguranje Zagreb, g. Mario Grassl, Holcim Hrvatska;  g. Ansgar Bornemann, Nestlé; g. Steffen Drausnigg, ABB; g. Milorad Gošev, Roche; g. Igor Haralović, Sandoz; g. Bojan Poljičak, Adecco Hrvatska;  g. Dražen Melčić, Model Pakiranja;  g. Blaž Buble i g. Oliver Pavić,  Zepter International Hrvatska, gđa Ana Vede, Aranea Agencija; g. Tomislav Stantić, Mettler Toledo;  g. Goran Budimlija, Hoval;  g. Nikola Fabrio, Merkantile; g. Davorin Orban, Orban Tehnika i  gđa Mirjana Slavečki Pelaić i g. Robert Slavečki iz tvrtke Icertias Axios.

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr