listopad 4, 2012

Ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost otvorio 10. IBM Forum sudjelovanjem na panelu pod nazivom “Rast³ – Inovacije. Liderstvo. Tehnologije”

3. listopada 2012. otvoren je  10. jubilarni IBM Forum 2012 pod sloganom “Rast³ – Inovacije. Liderstvo. Tehnologije”.

U sklopu prvog konferencijskog dana IBM Foruma održan je okrugli stol pod nazivom Rast³ – inovacije, liderstvo, tehnologije na kojem su sudjelovali predstavnici nekih od vodeći tvrtki i organizacija u Hrvatskoj: Krešo Perica, glavni direktor, IBM Hrvatska, Zoran Stanković, potpredsjednik za financije i član Uprave, Atlantic Grupa d.d., Hrvoje Veselko, direktor prodaje, Vipnet d.o.o., Damir Novinić, ravnatelj, Agencija za investicije i konkurentnost, Republika Hrvatska i Ivica Matošević, vlasnik, Vina Matošević d.o.o.

Sudionici okruglog stola složili su se da je poslovanje temeljeno na djelotvornom upravljanju uz primjenu naprednih tehnologija i usluga te neprekinutom stvaranju inovativnosti temelj rasta i poslovne izvrsnosti unatoč današnjim izazovnim vremenima.

Ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić na okruglom je stolu predstavio ulogu i aktivnosti novoosnovane Agencije te je prisutnima predstavio i novi Zakon o poticanju investicija i unaprjeđenju investicijskog okruženja s naglaskom na poticanje novih tehnologija. Također, naglasio je da je sukladno novom Zakonu minimalna vrijednost početne investicije spuštena na 50.000 eura za mikro poduzetnike, te da se omogućava i povrat jednog dijela kapitalne investicije, te potiče zapošljavanje.

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr