kolovoz 28, 2018

Ravnatelj Lucić u delegaciji predsjednika Vlade RH posjetio Berlin

Ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost, Zdenko Lucić boravio je kao član službene delegacije predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića u dvodnevnom radnom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković susreo se u Berlinu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a u izjavi za medije je kazao kako je taj susret prigoda da se ojačaju odnosi između Hrvatske i Njemačke koje su prijateljske i partnerske zemlje. Podsjetio je da je Njemačka prvi hrvatski vanjskotrgovinski partner s 5,2 milijardi eura razmjene u 2017. godini te s više od 3,1 milijarde eura ulaganja u Hrvatsku u proteklih dvadeseti pet godina, dodavši da važnu sastavnicu hrvatsko-njemačkih odnosa čini i preko 2,5 milijuna njemačkih turista u Hrvatskoj.

Ravnatelj Lucić je prilikom boravka u Berlinu imao prilike predstaviti investicijski potencijala Republike Hrvatske te mogućnosti za ulaganja potencijalnim njemačkim partnerima i investitorima.

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr