lipanj 14, 2018

Ravnatelj Lucić u Londonu predstavio mogućnosti za ulaganje u RH

2nd Investment Forum United Kingdom – Central Europe, održan 12. lipnja 2018. godine bio je središte okupljanja predstavnika 11 zemalja centralne Europe, kako bi zainteresiranim britanskim ulagačima predstavile mogućnosti koje spomenuta regija nudi investitorima.
Događaj je to, organiziran od strane 11 veleposlanstava zemalja centralne Europe u Londonu, redom Bugarska, Češka, Estonija, Mađarska, Latvija, Litva, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Hrvatska, a u suradnji s jednom od vodećih odvjetničkih kuća u svijetu Mayer Brown.

Ravnatelj Agencije sudjelovao je na prvom panelu pod nazivom Investing in infrastructure projects in Central Europe, na kojem je istaknuo prednosti koje Hrvatska nudi investitorima te koje im prilike i mogućnosti stoje na raspolaganju. Panel je moderirao Jeremy Brown, specijalni izaslanik Londona u Europskoj Uniji.

Na drugom panelu pod nazivom Opportunities for cooperation with companies in CentralEurope, Republiku Hrvatsku predstavljao je Filip Ljubić, predsjednik uprave i jedan od osnivača tvrtke Q-Software, tvrtke koja je u Deloitte-ovom istraživanju o 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi proglašena drugom najboljom u kategoriji Zvijezda u usponu.

Uz g. Ljubića, na spomenutom panelu sudjelovali su i Jan Najvarek, osnivač tvrtke Robo auto Company iz Češke, Mikus Opelts, predsjednik uprave tvrtke GIRAFFE360 iz Latvije te Don Murray, viši potpredsjednik tvrtke Rolls -Royce-a, koji je ujedno ovom prilikom istaknuo i pohvalio njihovo poslovanje u Hrvatskoj i suradnju s tvrtkom Navis Consult, koja upravo za Rolls Royce Marine projektira brodove.

Od 01.01.2019. nadležno tijelo za investicije u RH je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – invest@mingo.hr