" /> HUP Zagreb d.d. - Invest Croatia

HUP Zagreb d.d.

Najveća i najstarija zagrebačka hotelska kompanija i jedna od najvažnijih u RH osnovana je 1948. godine kao ugostiteljsko poduzeće koje se uspješno bavilo razvojem ugostiteljske ponude na području grada Zagreba. Danas svoje poslovanje baziraju na dvjema vodećim hrvatskim destinacijama u Zagrebu i Dubrovniku. HUP-ZAGREB d.d. danas raspolaže sa šest hotela u gradu Zagrebu: The Westin Zagreb Hotel, Sheraton Zagreb Hotel, Hotel International, Panorama Zagreb Hotel, Hotel Jadran i Hotel Zagreb.

Osim zagrebačkih hotela HUP ZAGREB d.d. je većinski vlasnik društva Dubrovnik Riviera Hotels, čiji hoteli se nalaze na dubrovačkoj rivijeri a u čijem portfelju se nalaze: Hotel Astarea, Villas Mlini, Hotel Orlando (Sheraton) i Boutique Hotela Mlini u Mlinima. Investicija u mjestima Mlini i Srebreno u hotele „Orlando“ odnosno „Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel“ , Hotel „Mlini“, Hotel „Astera“ i „Ville Mlini“ iznosi 35 milijuna eura. Stožerni objekt je Hotel „Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel“ u sklopu kojeg je izgrađen kongresni centar s kapacitetom od 1000 sudionika.

Početkom 2018. godine, predsjednici uprava Adris grupe Ante Vlahović i HUP-a Zagreb Anđelko Leko potpisali su ugovor o kupoprodaji udjela i strateškom partnerstvu. Adris grupa postala je tako vlasnikom 77,78 posto udjela u Expertusu, koji je većinski dioničar HUP-a, a Adrisova Maistra ušla je tako u Zagreb. Prvi čovjek rovinjske Maistre koja je u sastavu Adris grupe, Tomislav Popović imenovan je jedinim članom Uprave Hup Zagreba.

Uspješne priče
  • ADCUBUM

    Švicarsko informatičko društvo Adcubum, specijalizirano za poslovna informatička rješenja namijenjena osiguravajućim društvima je 6. studenog 2018. godine u Zagrebu otvorilo […]

  • DOGUS CROATIA d.o.o.

    Grupacija Dogus nastavlja s novim investicijama u Hrvatskoj, od kojih je jedna od posljednjih bila u izgradnju Beach Cluba Portus […]