" /> JADRANKA d.d. - Invest Croatia

JADRANKA d.d.

Tvrtka je osnovana 1947. kao hotelijerska tvrtka koja je danas među najuspješnijim tvrtkama hrvatskoga hotelijerstva. Tijekom veljače 2014. Jadranka d.d. je prošla kroz proces promjene vlasništva. Beta ulaganja d.d.  tako su postala vlasnikom ukupno 97,62 posto dionica Jadranke. Vlasnik Beta ulaganja je UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji.

Ukupna vrijednost investicija ove kompanije u posljednjih devet godina popela se na 170 milijuna eura, a u taj su iznos, među ostalim, uključeni i gradnja prvog otočkog akvaparka u iznosu od oko 9 milijuna eura, uređenje hotela Bellevue s pet zvjezdica od oko 55 milijuna eura, uređenje boutique hotela Alhambra s pet zvjezdica od oko 23 milijuna eura, uređenje vile Hortensia, također s pet zvjezdica, kao i niz “manjih” investicija tipa wellness, bazenski kompleks.
Okosnica novog ciklusa investicija je proširenje i uređenje aerodroma na Lošinju te gradnja golfa na Mataldi na predjelu Punta Križa –investicija u vrijednosti oko 250 milijuna eura.

Jadranka hoteli d.o.o. posjeduju i upravljaju sa šest hotela i mnogim malim vilama u tri odvojene i posebno pozicionirane hotelske zone u Malom i Velom Lošinju. Jadranka kampovi d.o.o. i Kamp Slatina d.o.o. upravljaju s četiri kampa na otocima Lošinju i Cresu.

Uspješne priče
  • ADCUBUM

    Švicarsko informatičko društvo Adcubum, specijalizirano za poslovna informatička rješenja namijenjena osiguravajućim društvima je 6. studenog 2018. godine u Zagrebu otvorilo […]

  • DOGUS CROATIA d.o.o.

    Grupacija Dogus nastavlja s novim investicijama u Hrvatskoj, od kojih je jedna od posljednjih bila u izgradnju Beach Cluba Portus […]