" /> MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA ZAGREB - Invest Croatia

MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA ZAGREB

Tvrtka MZLZ d.d. je koncesionar Zračne luke Franjo Tuđman, od 2013. godine na temelju sklopljenog 30-godišnjeg koncesijskog ugovora u obliku javno-privatnog partnerstva s Republikom Hrvatskom.

Izgradnja novog putničkog terminala zagrebačke zračne luke najveći je infrastrukturni projekt u Hrvatskoj u zadnjih deset godina u koji je uloženo oko 300 milijuna eura.
Upravljanje zračnom lukom u razdoblju od 30 godina uključuje uzletno-sletnu stazu te postojeći putnički terminal tijekom razdoblja gradnje, novi putnički terminal nakon izgradnje, robni terminal, parkirališta i ostalu infrastrukturu.

Novi putnički terminal u I fazi može primiti 5 milijuna putnika, dok će nakon II faze projekta ta brojka iznositi 8 milijuna. Zgrada terminala prostire se na 65.000 m2 površine, a izrađeno je i osam avio mostova: šest za međunarodni i dva za domaći promet.

MZLZ d.d. je hrvatska tvrtka, a čini je 6 tvrtki – članica konzorcija (ADPM, BBI, Marquerite, IFC, TAV i Viadukt).

Uspješne priče
  • ADCUBUM

    Švicarsko informatičko društvo Adcubum, specijalizirano za poslovna informatička rješenja namijenjena osiguravajućim društvima je 6. studenog 2018. godine u Zagrebu otvorilo […]

  • DOGUS CROATIA d.o.o.

    Grupacija Dogus nastavlja s novim investicijama u Hrvatskoj, od kojih je jedna od posljednjih bila u izgradnju Beach Cluba Portus […]