" /> WOLLSDORF COMPONENTS d.o.o. - Invest Croatia

WOLLSDORF COMPONENTS d.o.o.

Društvo Wollsdorf je društvo svrstano među vodeće proizvođače kožnih obloga za upravljače automobila te surađuje s renomiranim proizvođačima kao što su: BMW, VW, Audi, Ferrari, Renault, Opel, Nissan i mnogi drugi. Glavne aktivnosti društva usmjerene su na štavljenje i obradu kože te finalizaciju kožnih komponenti u auto industriji, industriji namještaja, avio industriji i aplikaciji kože kod posebnih namjena, a 90 % proizvoda od kože izvozi se u 30 različitih država. Ispostave tvrtke Wollsdorf Leder nalaze se u SAD-u, Hong Kongu, Kini i Australiji.

Wollsdorf je osnovao sestrinsko društvo u Republici Hrvatskoj pod nazivom Wollsdorf Components d.o.o. te pokrenuo realizaciju izgradnje tvornice za krojenje i šivanje kože za potrebe automobilske industrije. Investicija vrijedna 8.500.000 € je dovršena sredinom 2015. godine te je otvoreno 285 novih radnih mjesta.

„Prije svega, radi se o prometnom položaju. Ova se lokacija nalazi 250 kilometara od naše glavne tvornice u Austriji, a s druge strane, nalazi se na putu prema našem najvažnijem kupcu iz Rumunjske“ rekao je predsjednik Uprave Wollsdorfa Andreas Kindermann.

Uspješne priče
  • ADCUBUM

    Švicarsko informatičko društvo Adcubum, specijalizirano za poslovna informatička rješenja namijenjena osiguravajućim društvima je 6. studenog 2018. godine u Zagrebu otvorilo […]

  • DOGUS CROATIA d.o.o.

    Grupacija Dogus nastavlja s novim investicijama u Hrvatskoj, od kojih je jedna od posljednjih bila u izgradnju Beach Cluba Portus […]