" /> U ZAGREBU JE OTVOREN CENTAR ZA RAZVOJ SOFTVERSKIH RJEŠENJA ŠVICARSKE IT FIRME ADCUBUM - Invest Croatia
studeni 7, 2018

U ZAGREBU JE OTVOREN CENTAR ZA RAZVOJ SOFTVERSKIH RJEŠENJA ŠVICARSKE IT FIRME ADCUBUM

6. studenog 2018. g. švicarsko informatičko društvo Adcubum, specijalizirano za poslovna informatička rješenja namijenjena osiguravajućim društvima, svečano je otvorilo svoj Centar za razvoj softverskih rješenja u Zagrebu.

Republika Hrvatska, odnosno Grad Zagreb, odabrani su nakon dva kruga evaluacije, gdje se u prvom krugu razmatralo 40 gradova, a u drugom 6 i gdje su, uz Zagreb, u konkurenciji bili i gradovi iz Španjolske, Portugala, Srbije, Rumunjske i Bugarske.

Agencija za investicije i konkurentnost je, uz blisku suradnju s Veleposlanstvom Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, od početka sudjelovala u postupku donošenje odluke o ulaganju društva Adcubum i pružala sve potrebne informacije i operativnu podršku koju je investitor tražio.

Društvo Adcubum u Hrvatskoj u idućih pet godina planira zaposliti dvjesto IT stručnjaka, koji će zajedno s kolegama iz ostalih podružnica Adcubuma raditi na razvoju ključnog softvera tvrtke Adcubum Syrius namijenjenog industriji osiguranja te na razvoju novih rješenja u područjima aplikacija te obrade i analitike podataka.

Adcubum je osnovan prije dvadeset godina, a ključni im je proizvod cjelovito softversko rješenje koje omogućuje osiguravajućim društvima da gotovo sve svoje procese obavljaju unutar istog informatičkog rješenja, uz veliku fleksibilnost sustava prema specifičnim zahtjevima svakog pojedinog osiguravajućeg društva.