" /> Uspješno održan 9. po redu Liderov trodnevni susret gradonačelnika i poduzetnika u Vodicama - Invest Croatia
studeni 27, 2017

Uspješno održan 9. po redu Liderov trodnevni susret gradonačelnika i poduzetnika u Vodicama

Deveti godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 SATI, održao se od 22. do 24. studenoga u Vodicama, u Hotelu Olympia. Organizatori Susreta su i ove godine Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i poslovni tjednik Lider, a glavne teme ovogodišnjeg susreta bile su kao i do sada unaprjeđenje modela suradnje gradskih vlasti, poslovne zajednice i Vlade RH, s naglaskom na efikasno gospodarenje otpadom i lokalni razvoj, kako uskladiti razvoj razvoj destinacije s razvojem lokalne zajednice te budućnost lokalne samouprave. Liderov trodnevni susret gradonačelnika i poduzetnika okupio je čak 350 sudionika.

Osim gradonačelnika i poduzetnika, skupu su prisustvovali i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić, ministar uprave Lovro Kuščević, ministar državne imovine Goran Marić, ministar financija Zdravko Marić i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Agencija za investicije i konkurentnost i ove je godine aktivno sudjelovala na samoj konferenciji, a na kojoj je predstavila ulogu poslovnih zona u privlačenju investicija.
Prezentaciju o poslovnim zonama održala je Katarina Markt koja je tom prilikom istaknula da poslovne zone imaju značajan utjecaj na lokalno gospodarstvo.
Nadalje, naglasila je, da kada se govori s aspekta privlačenja investicija i rada s investitorima onda je njihov značaj još i veći, s obzirom da u procesu odlučivanja investitora o ulaganju u pojedinu zemlju, osim makroekonomske situacije, procjene veličine tržišta, podataka o dostupnosti, troškovima i kvaliteti radne snage, dostupnim poticajima koje može ostvariti, važnu ulogu ima i dostupnost i kvaliteta infrastrukturno opremljenog zemljišta. Istaknula je i to da je upravo iz tog razloga Agencija je izradila Katalog poslovnih zona a koji osim što na jednom mjestu omogućuje pregled najkonkurentnijih poslovnih zona u RH, uvelike skraćuje i vrijeme od prvog kontakta s investitorom do dostavljanja relevantnih podataka.