" /> Uspješno održan još jedan REXPO 2017 - Invest Croatia
prosinac 1, 2017

Uspješno održan još jedan REXPO 2017

Prvi dan održavanja šestog izdanja Međunarodnog sajma investicijskih projekata REXPO 2017 ispunio je očekivanja organizatora i sudionika koji su kroz šest održanih panela imali priliku čuti stavove javnog i privatnog sektora o investicijskom potencijalu Hrvatske, ali i razgovarati o brojnim aktualnim temama, izazovima i mogućnostima s kojima se susreću oni koji imaju interes u Hrvatsku ulagati.
Na prvom panelu čija su tema novi investitori i trendovi koje pokreću, gostovao je i Wael Al –Lawati viši potpredsjednik tvrtke DAMAC International koja je iskazala svoj interes za ulaganje u Hrvatsku. Na istom panelu sudjelovala je i pomoćnica ravnatelja za investicije Božica Lapić, koja je tom prilikom još jednom pozvala sve zainteresirane investitore da se jave Agenciji za investicije i konkurentnost, a koja će im pružiti svu potrebnu podršku pri realizaciji njihovih investicijskih projekata u RH.

Na svečanom otvorenju sajma REXPO 2017, uz Andrewa Dalgleisha, britanskog veleposlanika koji se obratio u ime države partnera sajma te Branimira Gvozdenovića, potpredsjednika Skupštine Crne Gore, govorili su i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Predrag Štromar te ministar turizma Gari Cappelli.

Ministar turizma Gari Cappelli u svom je pozdravnom govoru zahvalio svim zainteresiranim investitorima koji već godinama dolaze na REXPO i iskazuju svoj interes za ulaganje u Hrvatsku. Naglasak je stavio na investicije u turizmu koje su u ovoj godini iznosile preko 850 milijuna EUR-a. „Rezultati su sjajni, a oni ukazuju na preko 18 milijuna dolazaka turista, preko 100 milijuna noćenja, otvoreno je više od 45 hotela s 4 i 5 zvjezdica te je zaposleno preko 2000 ljudi u novootvorenim objektima. Planiramo već nagodinu uložiti velika sredstva, preko 30 milijuna kuna u udruženo oglašavanje s turoperatorima u program razvoja Hrvatske kao aviodestinacije, što će pomoći produženju sezone pa i na taj način olakšati investitorima mogućnosti. U najavi je i oko 950 milijuna EUR sigurnih investicija što u javnom, što u privatnom sektoru te dodatnih 350 milijuna EUR vrijednih spremnih projekata u kojima se stavlja naglasak na ulaganja u zdravstveni turizam“, istaknuo je.

Po otvorenju sajma po prvi put je dodijeljena i nagrada „REXPO 2017 Best New Investment Award“ koju je osvojila jedna od najuspješnijih hrvatskih IT tvrtki Infobip iz Vodnjana.