prosinac 8, 2020

ISTRAŽIVANJE TRANSFORMACIJE HRVATSKIH START-UPOVA I KOMPANIJA U NOVIM TRŽIŠNIM UVJETIMA

dfc

Tijekom listopada 2020. godine Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je u suradnji s PwC Hrvatska, South Central Ventures i Fil Rouge Capital provelo istraživanje o prilagodbi, odnosno transformaciji hrvatskih startupa i kompanija uslijed novonastalih tržišnih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa zbog boljeg razumijevanje trenutačnog stanja hrvatskog startup ekosustava i poslovanja hrvatskih kompanija, posebno se fokusirajući na digitalnu transformaciju i posljedice pandemije COVID-19.

Kroz istraživanje startupa i kompanija, izvješće sagledava i objašnjava utjecaj pandemije na njihovo poslovanje, promjene koje su posljedično uveli, kao i njihova očekivanja i planove za budućnost.

Istraživanje pokazuje da je pandemija nesumnjivo potakla prilagodbu gospodarstva koje ubrzano teži ka primjeni digitalnih rješenja i transformaciji postojećih poslovnih modela. K tome, izvješće daje osnovu za buduću analizu trendova digitalne ekonomije u Hrvatskoj i omogućava kontinuirano praćenje napretka i promjena u tom području.

Cjelokupno izvješće preuzmite ovdje