12 siječnja, 2023

IZVOZNE RADIONICE 2023 – besplatne radionice za poduzetnike s područja svih županija RH

S ciljem informiranja i poticanja poduzetnika, prvenstveno MSP iz proizvodno-prerađivačkih djelatnosti, na uključivanje u izvozne aktivnosti, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je ove godine započelo provođenje Izvoznih radionica po županijama.

Izvozne radionice namijenjene su svim postojećim, ali i potencijalnim izvozno-orijentiranim poduzećima koji žele dobiti aktualne i korisne informacije na razne teme važna za pripremu i realizaciju izvoznih aktivnosti – Zašto i kako izvozit; Gdje i kako pronaći partnere; Mogućnosti i izvori financiranja? Također, na svakoj radionici biti će predstavljena uspješna izvozna priča s područja županije, kao poticaj i motivacija drugim poduzetnicima da se uključe u globalne lance vrijednosti.

Predavanja na radionicama držat će stručnjaci iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstva financija – Carinske uprave, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Hrvatske banke za obnovu i razvitak te udruge Hrvatski izvoznici.

Izvozne radionice provodit će se tijekom cijele 2023. godine u svim županijama Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, suorganizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te partnere – Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo financija – Carinska uprava, Hrvatska banka za obnovu i razvitak te udruga Hrvatski izvoznici.

RASPORED ODRŽAVANJA RADIONICA PO ŽUPANIJAMA:
30.03.2023. – za poduzetnike Krapinsko-zagorske županije, Poslovno – tehnološki inkubator, Krapina
17.03.2023. – za poduzetnike Karlovačke županije, A.Vranyczanya 2, Karlovac
28.02.2023. – za poduzetnike Varaždinske i Međimurske županije, Tehnološko-inovacijski centar Međimurja, Čakovec
08.02.2023. – za poduzetnike Sisačko-moslavačke županije, Poduzetnički inkubator PISAK, Sisak
18.01.2023. – za poduzetnike Zagrebačke županije, Pučko otvoreno učilište, Velika Gorica